Skip to content Skip to navigation

Studijski posjet doktorskih studenata sa Sveučilišta u Pennsylvaniji

U ponedjeljak, 15. srpnja 2024., u sklopu studijskog posjeta visokim učilištima u Hrvatskoj, Fakultet organizacije i informatike posjetila je grupa doktorskih studenata sa Sveučilišta u Pennsylvaniji u SAD-u. Riječ je o iskusnim profesionalcima koji su ujedno i studenti na doktorskom studiju iz upravljanja u visokom obrazovanju.

U sklopu posjeta, doktorske studente zanimala su pitanja vezana uz strateško odlučivanje i upravljanje visokim učilištima, kao i podršku studentima u pripremi za izlazak na tržište rada. S obzirom na bogato iskustvo u odlučivanju i upravljanju vezanom uz visoko obrazovanje s različitih razina, doktorske studente ugostila je prof. dr. sc. Blaženka Divjak.

U uvodnom dijelu, posjetitelje su pozdravili i FOI predstavili prodekanica za znanost, projekte i međunarodnu suradnju izv. prof. dr. sc. Martina Tomičić Furjan i prodekan za poslovanje i ljudske potencijale izv. prof. dr. sc. Ivan Malbašić, a nakon toga održane su prezentacije i predavanja o nekoliko tema. Prof. dr. sc. Blaženka Divjak govorila je o strateškom planiranju, dizajnu učenja i analitici učenja, a prof. dr. sc. Neven Vrček o razvoju Regionalnog centra za predinkubaciju u pametnoj industriji na FOI-ju. Osim toga, izv. prof. dr. sc. Katarina Pažur Aničić predstavila je inicijative vezane uz podršku studentima i razvoj njihovih karijera, dok je doc. dr. sc. Nikola Kadoić govorio o donošenju odluka i analizi strateških izazova.

U drugom dijelu posjeta održane su dvije radionice, jedna na temu institucijske usklađenosti s nacionalnim interesima, upravljanja visokim učilištima i programskog financiranja, a druga vezana uz iskustvo studenata i njihovu pripremu za tržište rada.

Doktorski studenti pokazali su visoku razinu interesa za predstavljene teme, što je rezultiralo i bogatom raspravom. Također, iskazali su iznimno pozitivne dojmove vezane uz predstavljena istraživanja i povezivanje s praksom.