Skip to content Skip to navigation

Završio „Ready, steady, code! 3.0“

Objavljeno: 30.11.2016

Protekli vikend je u Varaždinu održano treće „Ready, steady, code!“ programersko natjecanje. Natjecatelji su u 24 sata trebali izraditi aplikaciju za kviz, a pobjedu je odnio tim pod nazivom Hip, Hip, array kojeg čine studenti Fakulteta organizacije i informatike. 

Natjecanje Ready, steady, code! je u subotu 26. studenoga 2016. otvorio dekan FOI-ja prof.dr.sc. Neven Vrček te predstavnik tvrtke Asseco SEE gdin Viktor Olujić. Timer je počeo otkucavati vrijeme točno u 10 sati te su natjecatelji imali 24 sata da se uhvate u koštac sa zadatkom – cilj je bio izraditi aplikaciju za kvizove koja bi s jedne strane moderatorima omogućavala organiziranje i upravljanje kvizom, a s druge, korisnicima dopuštala stvaranje timova. Natjecalo se ukupno 14 timova, većina s Fakulteta organizacije i informatike, no bilo je i timova s drugih fakulteta te timova izvan Hrvatske: jedan tim bio je iz Beograda s Fakulteta organizacionih nauka (FON), srednjoškolski tim iz Latvije, jedan tim došao je iz Splita (kombinacija studenata i učenika FESB, ETS i 3.gimnazije Split) te jedan tim iz Osijeka s FFOS-a. Svaki tim imao je mentora, većinom su to bili software developeri iz tvrtke Asseco SEE. Njihova uloga je bila pomaganje timovima, kontroliranje da se ne krše pravila i općenito 24-satno dežuranje.    

U nedjelju su nakon kratkog odmora timovi predstavili svoja rješenja u dvorani 1 FOI-ja. Žiri u sastavu od petero članova (s FOI-ja: Ivan Švogor i Dario Grd, iz Asseca SEE: Viktor Olujić i Mario Komljenović, te prošlogodišnji član pobjedničkog tima i bivši student FOI-ja David Ante Macan) donio je sljedeću odluku:

  • 1. mjesto osvojio je tim s FOI-ja „["hip", "hip"]“  u sastavu: Ivan Oršlolić, Antonio Lopac, Alen Martinčević i Leo Siniša Radošić (nagrada 1300€ i poklon bon od paintball centra „Accredo“)
  • 2. mjesto tim osvojio je tim s FOI-ja „minimun niminuna“ u sastavu imena studenata: Danijel Vincijanović, Leon Palaić, Hrvoje Bradvica i Hrvoje Hrvoić (nagrada 800€ i poklon bon „Accredo“)
  • 3. mjesto osvojio je tim s FOI-ja „time is money“ u sastavu: Luka Marčec, Tino Balint, Dean Jakovljević i Igor Rinkovec (nagrada 500€ i poklon bon „Accredo“)

Čestitamo svima na uspjehu a osobito pobjedničkom timu!

U nastavku možete pogledati infografiku završenog RSC 3.0