Skip to content Skip to navigation

Još snažnija uzajamna suradnja FOI-ja i FOV-a - kolege iz Kranja u posjetu Varaždinu i Čakovcu

Objavljeno: 05.12.2023

U ponedjeljak, 4. prosinca 2023. djelatnici Fakultete za organizacijske vede iz Kranja sa Sveučilišta u Mariboru su posjetili FOI i partnerske institucije u Čakovcu.

Temeljem dosadašnje uspješne projektne suradnje, dvadesetak djelatnica i djelatnika Fakulteta za organizacijske vede iz Kranja Sveučilišta u Mariboru posjetilo je Sveučilište u Zagrebu, Fakultet organizacije i informatike. Kolegice i kolege sa FOV-a su ugostili dekanica FOI-ja prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa i prof. dr. sc. Vjeran Strahonja sa suradnicima (izv. prof. dr. sc. Dijana Oreški, Ana Kutnjak, mag. oec., Larisa Hrustek, mag. oec. i Karlo Nadoveza, mag. oec.). Nakon pozdravnih riječi, dekanica prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa i prof. dr. sc. Vjeran Strahonja su predstavili FOI i njegove znanstveno-istraživačke aktivnosti, obuhvativši i informacije o povijesti FOI-ja i Sveučilišta u Zagrebu, studijskim programima, suradnji sa gospodarstvom, projektima, međunarodnoj suradnji te dosadašnjoj suradnji FOI i FOV, kao i o mogućnostima za daljnju suradnju dvaju srodnih Fakulteta.

Međuinstitucijska suradnja između Fakulteta organizacijskih znanosti (FOV) i Fakulteta organizacije i informatike (FOI) ključna je za stvaranje mostova između dvaju visokoobrazovnih ustanova s bogatom tradicijom i specifičnim fokusima. FOV, član Sveučilišta u Mariboru smješten u Kranju, ističe se više od 60 godina obrazovanja i znanstvenih istraživanja, usmjeravajući se ljude, procese i informacije. S druge strane, FOI, sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, smješten u Varaždinu, ima više od 60 godina iskustva u obrazovanju stručnjaka u području informacijskih znanosti i tehnologija.

Suradnja ova dva fakulteta već sad se proteže kroz razmjenu studenata, istraživački rad, sudjelovanje na konferencijama i drugim međunarodnim događanjima. Kroz godine, FOV i FOI su izgradili veze s brojnim institucijama diljem svijeta, a sada je cilj da i međusobno dodatno ojačaju projektne veze i potaknu zajednički znanstveno-istraživački rad svojih znanstvenika, stručnjaka i istraživača. Oba fakulteta promiču integraciju znanstvenih spoznaja s praktičnim iskustvom, pripremajući studente za dinamične izazove suvremenog poslovnog svijeta, stoga postoji velik prostor za nadogradnju postojeće suradnje.

Po završetku posjete na FOI-ju u Varaždinu, u suradnji sa Tehnološko -inovacijskim centrom Međimurje i Metalskom jezgrom organiziran je i posjet tim institucijama u Čakovcu, s ciljem da se institucije dodatno povežu na zajedničkim projektnim aktivnostima.

Fotogaleriju posjeta pogledajte u nastavku...