Skip to content Skip to navigation

Terenska nastava studenata Ekonomike poduzetništva u Zagrebu

Objavljeno: 02.06.2023

Studenti Diplomskog studija Ekonomika poduzetništva koji polaze kolegij Upravljanje institucionalnim investitorima su danas, 2. lipnja 2023., u pratnji prof. dr. sc. Marine Klačmer Čalopa i asistentice dr. sc. Ivane Kokotec Đunđek posjetili Zagrebačku burzu i tvrtku Arbona u Zagrebu.

U sklopu Akademije Zagrebačke burze studenti su slušali predavanje na temu "Kako odgovorno trgovati na burzi", koje je održala voditeljica Akademije Zagrebačke burze Melita Marčeta. Studenti su nakon toga obišli tvrtku Arbona, gdje su slušali predavanje i upoznali se s aktivnostima i organizacijskim jedinicama tvrtke.

FOI pridodaje veliku pažnju provođenju terenske nastave na kolegijima jer studentima pruža praktično iskustvo, razvoj vještina i bolje razumijevanje veze između teorije i prakse. Ona ima ključnu ulogu u pripremi studenata za buduće izazove i omogućuje im da se bolje pripreme za svoju profesiju. Terenska nastava pomaže studentima da povežu teorijska znanja koja su stekli na fakultetu s stvarnim primjerima i situacijama. To im omogućuje da bolje razumiju kako se teorija primjenjuje u praksi i kako se koncepti izučavani na fakultetu manifestiraju u stvarnom svijetu. Studenti uče kako surađivati s drugima, dijeliti ideje, rješavati probleme zajedno i izražavati svoje misli i argumente. Ove vještine su važne za uspješno funkcioniranje u radnom okruženju kasnije u karijeri.

Zahvaljujemo Zagrebačkoj burzi i Arboni na gostoprimstvu i iskustvima koje su podijelili s nama i našim studentima!