Skip to content Skip to navigation

Na FOI-ju obilježen Dan medijske pismenosti 2019.

Objavljeno: 11.04.2019

Na Fakultetu organizacije i informatike danas, 11. travnja 2019., je obilježen Dan medijske pismenosti.

Cilj Dana medijske pismenosti 2019. je osvještavanje javnosti o važnosti medijske pismenosti, osnaživanje građana, posebice djece i mladih vještinama medijske pismenosti, stvaranje platforme za suradnju i razvoj održivih projekata medijske pismenosti te podrška odgojiteljima i nastavnicima razvojem edukacijskih materijala za medijsko obrazovanje.

Fakultet organizacije i informatike je taj Dan obilježio tematskim predavanjem koje je održala izv. prof. dr. sc. Valentina Kirinić, a u kojem su sudjelovali učenici 3. razreda V. Osnovne škole iz Varaždina, pod vodstvom učiteljice razredne nastave Vlatke Kostanjevac i Jasenke Vuković-Tomašek iz dječjeg odjela Gradske knjižnice "Metel Ožegović" Varaždin.

Učenici su se upoznali s pojmom medijske (i informacijske pismenosti), s Danima medijske pismenosti, a saznali su i više informacija o učenju i poučavanju na Fakultetu organizacije i informatike uz pomoć digitalnih tehnologija.  Uz to, učenici su dobili više informacija o zaštiti privatnosti i sigurnosti u medijima te na društvenim mrežama i komunikacijskim platformama.

Inače, Dani medijske pismenosti obilježavaju se svake godine i na nacionalnoj razini - u vrtićima, školama, knjižnicama, kinima, udrugama i drugim ustanovama u više od 60 gradova diljem Hrvatske.