Skip to content Skip to navigation

Svečano dodijeljene Rektorove nagrade za ak. god. 2022./2023.

Objavljeno: 28.06.2023

U Zagrebu je jučer, 29. lipnja 2023. održana svečana dodjela Rektorove nagrade za ak. god. 2022./2023., i to u novim prostorima Sveučilišta u Zagrebu (Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe – SEECEL). S Fakulteta organizacije i informatike u kategoriji "Nagrada za individualni znanstveni i umjetnički rad" nagrađeni su Tin Tomašić i Daniel Škrlac na temu ''Analiza praktične učinkovitosti funkcijskog i objektno-orijentiranog programiranja u kontekstu obrade podataka" pod mentorstvom doc. dr. sc. Matije Novaka. Svečanosti je, u ime FOI-ja, prisustvovala dekanica Fakulteta prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep te prodekan za znanost, projekte i međunarodnu suradnju izv. prof. dr. sc. Igor Balaban.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić dodijelio je 100 nagrada u pet kategorija, a svi laureati Rektorove nagrade za ak. god. 2022./2023. objavljeni su na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu na POVEZNICI.

Čestitam nagrađenim studenticama i studentima. Oni su primjer izvrsnosti, a Rektorova nagrada je simbol priznanja za njihove uspjehe. Izuzetno smo ponosni na sve nagrađene studente, ali i na sve one koji su sudjelovali u natječaju, a nisu dobili nagradu, jer su svojim radom i trudom iskazali izvrsnost koju nastojimo prepoznati i poticati kod naših studenata - rekao je rektor Lakušić u svom uvodnom govoru.

Posteri nagrađenih autora postavljeni su u predvorju velike dvorane gdje će stajati deset dana, a sažetci svih nagrađenih radova, na hrvatskom i engleskom jeziku, bit će objavljeni na mrežnim stranicama Sveučilišta.

Nakon svečane dodjele Sveučilište u Zagrebu je prvi put organiziralo i niz događanja za akademsku zajednicu i širu javnost o čemu više možete saznati ovdje.