Skip to content Skip to navigation

Dobitnici Rektorove nagrade u ak. god. 2021./2022.

Objavljeno: 19.09.2022

Povjerenstvo za Rektorovu nagradu pregledalo je studentske radove koje su predložile sastavnice Sveučilišta u Zagrebu. Na temelju prijedloga Povjerenstva, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras je nagradio ukupno 176 radova u šest kategorija. U nastavku donosimo popis studenata Fakulteta organizacije i informatike dobitnika nagrade, koju će primiti na svečanosti u Zagrebu, u srijedu, 28. rujna 2022.

Izabrani su dobitnici Rektorove nagrade u akademskoj godini 2021./2022. za najbolje studentske znanstvene i umjetničke radove, posebne natjecateljske uspjehe pojedinaca ili timova te za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici.

S Fakulteta organizacije i informatike nagrađeni su u kategorijama:
 
a) Nagrada za individualni znanstveni i umjetnički rad (jedan ili dva autora):
 
1.    Marija Kuštelega, Magdalena Kuštelega: Na putu do cirkularne ekonomije i održivog razvoja, mentorica: dr. sc. Tamara Šmaguc;
 
2.    Mislav Matijević, Lovro Posarić: Tehnološki stogovi primjene umjetne inteligencije i povezanih tehnologija u sustavu obrazovanja, mentor: izv. prof. dr. sc. Zlatko Stapić;
 
e) Nagrada za posebne natjecateljske uspjehe pojedinaca ili skupina:
 
1. Startup projekt Attendio, kao zajednički projekt studenata: Karlo Posavec (Fakultet strojarstva i brodogradnje) i Petar Strbad (FOI).
 
f) Nagrada za društveno koristan rad:
 
1. Volontiranje skupine studenata za studentski časopis St@k.
 
2. Projekt organizacije i provedbe radionice „starTech": Hana Novak (FER), Marin Oroz (FOI), Lovro Farkaš (FSB).
 
3. Projekt Studentski zdravi dani: Ivana Cindrić, Magdalena Đud, Mario Đurić, Božo Kvesić, Marin Oroz, Eugen Petošić, Nina Vukelić (FOI).
 
Popis svih dobitnika možete vidjeti u nastavku:

POPIS DOBITNIKA REKTOROVE NAGRADE U AK. GOD. 2021./2022.

Svečana dodjela Rektorove nagrade održat će se u srijedu 28. rujna 2022. u 13.30 u dvorani Auditorium maximum D1 i D2 Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3.

Izložba postera nagrađenih radova održat će se virtualno.

Ovim putem čestitamo studentima i studenticama FOI-ja koju su nagrađeni, te njihovim mentorima!