Skip to content Skip to navigation

Uspješno održana još jedna SPECK akademija uz panel na temu project/product managera u IT-u

Objavljeno: 20.06.2024

Povodom završetka ovogodišnje Speck akademije, u srijedu 19. lipnja 2024., na FOI-ju je održana panel rasprava na temu "Kako započeti (i uspjeti) kao Project/Product Manager u IT-u?" Panelisti su bili Kristijan Gašljević (Project Manager, Shape i FOI alumnus), Sanja Jerković (Product Owner, Huddle) i Domagoj Kenda (Project Manager, Speck). Moderatorica je bila voditeljica akademije Kaja Pavlinić (COO, Speck). Nakon panela, studenti su pitch-ali svoje ideje u sklopu SPECK akademije.

Bila je ovo prilika panelistima da se osvrnu na svoje karijere, posebice na ono na što su najponosniji, ali su i s druge strane naveli i greške koje su putem napravili. Također, tijekom panela otvorena je i tema o tome predstavlja li AI opasnost za njihova radna mjesta i odrađivanje posla ili je to samo vrijedan input kojeg treba naučiti koristiti za što bolje obavljanje posla. Slijedom dobivenih pitanja iz publike, panelisti su se osvrnuli i na pregled prijave za ovo radno mjesto i kako izgleda selekcijski proces te općenito dali savjete gdje pronaći informacije, mentorstvo i ostale resurse koji studentima mogu pomoći u orijentaciji za ovu radnu poziciju.  

Nakon završetka panel rasprave, studenti koji su pohađali akademiju Project/Product Managementa, u šest timova predstavili su svoje finalne proizvode kroz 3-minutne pitch-eve, a na kraju je stručni žiri odabrao tri najbolje ideje. U stručnom žiriju bili su: doc. dr. sc. Katarina Pažur Aničić (docentica, FOI), Tomislav Tenodi (CEO, Speck), Sanja Jerković te Kaja Pavlinić.

Događaj je završio neformalnim druženjem i umrežavanjem studenata, panelista te predstavnika iz poduzeća Speck.

Ovim putem zahvaljujemo svima na sudjelovanju i odvojenom vremenu za ovo dodatno vrijedno učenje koje su imali priliku usvojiti tijekom ljetnog semestra, a posebice voditeljici programa na utrošenom vremenu, organizaciji te prenesenom znanju i iskustvu.

Suorganizator ovog događanja bio je Centar za podršku studentima i razvoj karijera FOI.