Skip to content Skip to navigation

Studenti osvojili prva mjesta na računovodstvenom natjecanju „Accounting Battle“

Objavljeno: 20.03.2024

Dana 15. ožujka 2024. održana je finalna faza Accounting Battlea, najvećeg studentskog natjecanja u području računovodstva u Republici Hrvatskoj. Naš Fakultet ponosno je u finalnoj fazi predstavljalo četvero studenata: Vanesa Gudić, Nikolina Tumpak, Patrik Šantek i Luka Mikulić, te su osvojili prva mjesta u ključnim kategorijama.

FOI studenti postigli su značajan uspjeh osvojivši prva mjesta u kategorijama financijskog i upravljačkog računovodstva. Vanesa Gudić zauzela je prvo mjesto u kategoriji upravljačkog računovodstva, dok je Patrik Šantek osvojio prvo mjesto u kategoriji financijskog računovodstva. Studenti su za osvojena prva mjesta dobili novčanu nagradu i certifikat.

Svrha Accounting Battlea bila je uspješno integrirati akademsku i poslovnu zajednicu. Natjecanje je organizirano u dvije faze. U prvoj fazi, koju su osmislile profesorice s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, natjecatelji su odgovarali na teorijska pitanja i rješavali računski zadatak. Druga faza natjecanja uključivala je rješavanje studijskog slučaja i pružila je priliku natjecateljima da razgovaraju s Premium partnerima koji su sudjelovali u izradi pitanja za tu fazu. Među tim partnerima su bili PLIVA, Deloitte d.o.o. i Lidl.

Čestitamo svim našim finalistima na izvanrednom postignuću, a posebno Vanesi i Patriku na njihovim zasluženim prvim mjestima!

VIŠE INFORMACIJA