Skip to content Skip to navigation

Na 29. zimskoj školi informatike okupilo se 72 učenika, 112 nastavnika informatike i 9 predavača

Objavljeno: 24.02.2024

I treću godinu za redom, u Čakovcu se održala Zimska škola informatike. Tako se od 17. do 24. veljače na 29. zimskoj školi informatike ZŠI 2024 u Graditeljskoj školi u Čakovcu okupilo 72 učenika, 112 nastavnika informatike (online) i 9 predavača. Polaznici su kroz 11 radionica i tijekom 240 školskih sati usvajali nova znanja iz algoritama, programskih jezika i sl. Radionice su vodili suradnici HSIN-a, uspješni mladi informatičari i bivši natjecatelji, nosioci olimpijskih medalja kao i suradnici iz Čakovca. Voditelji ZŠI bili su Alenka Dogan Capan i Dejan Drabić, alumni FOI-ja.

Svečanost otvaranja ZŠI 2024. održana je 19. veljače a prisustvovali su joj državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić, glavni tajnik Hrvatske zajednice tehničke kulture Hrvoje Nekić, dekanica Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu Marina Klačmer Čalopa, župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, ravnatelj Graditeljske škole Čakovec Damir Srnec, dopredsjednik Hrvatskog saveza informatičara i predsjednik udruge Mladi informatički stručnjaci Čakovec Dejan Drabić kao i predavači i polaznici ZŠI.



Na svečanosti zatvaranja koja je održana 23. veljače svim su polaznicima podijeljena priznanja za sudjelovanje, najboljima pohvalnice a predavačima, organizatorima i svima koji su pomogli održavanje ZŠI 2024. zahvalnice.

Ovaj program financira se iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružili su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Međimurska županija i Grad Čakovec. Održavanje škole sponzorski su pomogli Fakultet organizacije i informatike te tvrtke Čakovečki mlinovi d.d., PANEX tim d.o.o., Mario Živić, Poslovni Programi d.o.o., Marko Papp, Factory X d.o.o., InterSoft d.o.o. i Emil Frey Digital d.o.o. koje su osigurale vrijedne nagrade za pohvaljene učenike i sve sudionike.