Skip to content Skip to navigation

Studenti stručnog prijediplomskog studija FOI-ja od sada u centru grada Siska

Objavljeno: 12.10.2023

U prostoru galerije Gimnazije Sisak je u srijedu, 11. listopada 2023. potpisan ugovor između Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta organizacije i informatike i Gimnazije Sisak o zakupu poslovnog prostora kojeg će koristiti Fakultet za potrebe odvijanja nastave na stručnom prijediplomskom studiju Informacijske tehnologije i digitalizacija poslovanja (ITDP). Ugovor su potpisali dekanica FOI-ja prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa i ravnatelj Gimnazije Sisak Božidar Dujmić, a svečanosti potpisivanja je nazočio i župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak, kao i studenti stručnog studija FOI-ja.

"Zahvaljujem se županu Celjaku i ravnatelju Dujmiću što se nalazimo u ovim novoopremljenim prostorima sisačke Gimnazije i što ovdje možemo održavati naš stručni studijski program Informacijske tehnologije i digitalizacija poslovanja. Obzirom na broj aktivnosti i programa koje Gimnazija ima, vjerujem da ćemo i mi biti jedna dodana vrijednost, jedan komplementarni dio onoga što vi ovdje radite i isto tako vjerujem da ćemo postići da budemo jedna stvarno vrijedna vertikala jednog gimnazijskog, srednjoškolskog djelovanja prema ovom visokoškolskom djelovanju'' - izjavila je dekanica prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa.

Ravnatelj Gimnazije Sisak Božidar Dujmić izrazio je zadovoljstvo obnovljenom školom i mogućnostima koje su se otvorile proširenjem kapaciteta škole te suradnjom koja je ostvarena između Gimnazije Sisak i Fakulteta organizacije i informatike.

''Proširenjem kapaciteta Gimnazije Sisak dobili smo jedinstvenu priliku obogatiti program svim našim učenicima, pojačati fakultativnu nastavu i unaprijediti aktivnosti učenika na više razina, a osim toga dobili smo priliku organizirati nastavu u jutarnjoj smjeni što ostavlja prostor za niz aktivnosti koje naši učenici mogu imati u prostorijama svoje škole u popodnevnim terminima. Jedna od najvećih prednosti je upravo ova suradnja s Fakultetom organizacije i informatike, za koju vjerujem kako će obogatiti srednjoškolsko iskustvo naših gimnazijalaca'' - zaključio je ravnatelj Gimnazije Sisak, Božidar Dujmić. "Obnova Gimnazije Sisak bila je jedan od prioriteta, cilj nam je bilo vratiti učenike čim prije u njihove prostore, dodati novu vrijednost srednjoškolskom obrazovanju i maksimalno iskoristiti kapacitete kako bismo proširili prostor i time omogućili učenicima pohađanje jednosmjenske nastave" - dodao je.

Župan Sisačko- moslavačke županije Ivan Celjak je istaknuo: "Danas se nalazimo u novoobnovljenoj moderno uređenoj zgradi koja zbog svog proširenja kapaciteta omogućuje niz aktivnosti i u području proširenja srednjoškolskih aktivnosti, ali i u mogućnostima poput dovođenja studenata u centar grada Siska. Želim svim studenticama i studentima sretan početak akademske godine i puno uspjeha te vjerujem da će vam dostupnost svih sadržaja centra grada uvelike olakšati studentske dane.

Potpisivanju ugovora nazočili su studenti FOI-ja koji su izrazito sretni što će sada nastavu moći pohađati u samom središtu grada Siska. Na ovaj način Gimnazija Sisak će dobiti još jednu sasvim novu dimenziju i drugačije ozračje s obzirom da će srednjoškolci kao budući studenti dijeliti prostor sa studentima, što ih može dodatno motivirati i dati im ideje za nastavak školovanja i budućnost.

Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu u Sisku izvodi stručni prijediplomski studij Informacijske tehnologije i digitalizacija poslovanja, čijim završetkom studenti stječu naziv prvostupnika poslovne informatike.

Sisačko-moslavačka županija, sredstvima Fonda solidarnosti, provela je cjelovitu obnovu Gimnazije Sisak. U tijeku je opremanje prostora potkrovlja za nove i dodatne sadržaje, a uskoro se očekuje i dovršetak radova na vanjskom sportskom igralištu. Proširenje korisnog prostora omogućuje izvođenje jednosmjenske nastave, što je otvorilo mogućnost prihvata oko stotinu studenata FOI-ja u prostorije Gimnazije.