Skip to content Skip to navigation

Mini FOI ljetni sportski dan okupio osnovnoškolce - djecu i prijatelje zaposlenika Fakulteta

Objavljeno: 12.07.2023

Fakultet organizacije i informatike i ove je godine za osnovnoškolce - djecu svojih zaposlenika i njihove prijatelje organizirao Mini FOI ljetni sportski dan. Djeca su danas, 12. srpnja 2023., kreativno i korisno iskoristila slobodan dan, pritom se rekreirali i naučili osnove nekih novih sportskih disciplina, dok su se roditelji mogli za to vrijeme bezbrižno prepustiti svojim radnim obavezama.

Cilj Mini FOI ljetnog sportskog dana bio je osmisliti kreativan i rekreativan sadržaj, koji će djeci omogućiti usvajanje novih vještina, ali i rekreaciju i zabavu. Uz potporu Uprave FOI-ja, profesor tjelesne kulture na FOI-ju dr. sc. Damir Vučić je osmislio nekoliko zabavnih sportskih aktivnosti koje su se odvijale u Sportsko-rekreativnom centru Graberje i u dvorištu zgrade FOI 1. U aktivnostima je sudjelovalo 20-ero djece.

Djeca su se naučila kako se pravilno razgibati te kako se razgibavaju profesionalni sportaši. U Graberju ih je pozdravio i aktualni europski prvak savate combatu Patrik Grđan. Nakon toga, profesor Emerik Večerić im je pokazao osnovne pokrete u boksu i kako pravilno koristiti opremu za takve sportove. Djeca su nastavila sportsku rekreaciju u dvorištu zgrade FOI 1, gdje su se u timovima nadmetali za najbolje mjesto u disciplinama poput trčanja u vreći, mini nogometa, bacanja loptica i vodenih balona. Osvježenje i predah osigurao im je FOI u Info Chill zoni gdje su im podijeljene i diplome te prigodni pokloni za uspješno završen Mini sportski ljetni dan.

Zahvaljujemo profesoru Vučiću i profesoru Emeriku Večeriću na sjajnoj organizaciji i vođenju!

Vidimo se dogodine ponovno na FOI-ju!