Skip to content Skip to navigation

POČINJE FESTIVAL ZNANOSTI 2023. - FOI PRIPREMIO PROGRAM ZA SVE UZRASTE

Objavljeno: 24.04.2023

U ponedjeljak, 24. travnja 2023. u Hrvatskoj započinje Festival znanosti, a Fakultet organizacije i informatike se priključio programom za sve uzraste - vrtićke skupine i školarce. Više informacija u nastavku.
 

Festival znanosti je manifestacija koja se u Hrvatskoj kontinuirano organizira od 2003. godine s ciljem približavanja znanosti javnosti kroz informiranje o aktivnostima i rezultatima na području znanosti, poboljšavanje javne percepcije znanstvenika, te motiviranje mladih ljudi za istraživanje i stjecanje novih znanja. Rađamo se znatiželjni, kao mala djeca se pitamo zašto je nebo plavo, a trava zelena, a kad odrastemo postajemo produktivni članovi zajednica. Čežnja za dodatnim znanjem i poticanje urođene znatiželje u svim dobima života je vrijedan cilj za koji se Festival znanosti zalaže. Organizatori Festivala znanosti su Sveučilišta u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Zadru i Osijeku u suradnji s Tehničkim muzejom Nikola Tesla i British Councilom, a pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

'Priroda i društvo' tema je ovogodišnjeg Festivala znanosti - najveće manifestacije popularizacije znanosti u Hrvatskoj.

FOI se u program uključio s tri programa:

ponedjeljak 24.4.2023., 10:00 - 11:00
  • Kako iskoristiti staro računalo i elektroniku na koristan i zabavan način? (predavanje doc. dr. sc. Matije Novaka)
ponedjeljak 24.4.2023., 10:00 - 12:00
  • Mali znanstvenici, veliki genijalci: Što znamo o svijetu koji nas okružuje? (radionica prof. dr. sc. Violete Vidaček Hainš, doc. dr. sc. Suzane Keglević Kozjak i Katarine Leko)
četvrtak 27.4.2023., 12:00 - 14:00
  • Dan otvorenih vrata FOI-ja (predavanje, prezentacija gadgeta, obilazak FOI-ja)

Više informacija o programu FOI-ja na Festivalu znanosti pogledajte ovdje.