Skip to content Skip to navigation

Imenovane dvije nove članice Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva

Objavljeno: 14.03.2022

Temeljem Odluke Vlade Republike Hrvatske, donijete 18. veljače 2022. godine, kao nove članice Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva su, između ostalih, imenovane i dvije profesorice s Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu. To su prof.dr.sc. Violeta Vidaček Hainš kao članica i prof.dr.sc. Sandra Lovrenčić kao zamjenica.

Odluku Vlade RH potpisao je premijer Andrej Plenković, a djelokrug rada spomenutog odbora je u domeni Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Hvala svima koji su omogućili volonterske aktivnosti FOI-ja i time povećali njegovu prepoznatljivost u segmentu društvenog djelovanja!

O RADU ODBORA

Nacionalni odbor za razvoj volonterstva je savjetodavno tijelo Vlade Republike Hrvatske čiji rad je javan i koje provodi mjere i aktivnosti s ciljem promicanja i daljeg razvoja volonterstva, a osobito:

  • predlaže mjere za unapređenje položaja volontera u društvu,
  • u suradnji s nadležnim tijelima predlaže propise o pogodnostima za volontere,
  • odlučuje o dodjeli Državne nagrade za volontiranje,
  • daje inicijativu za donošenje ili izmjenu propisa kojima se uređuje volonterstvo,
  • donosi Etički kodeks volontera,
  • poduzima druge aktivnosti radi razvoja volonterstva,
  • obavlja druge mjere i aktivnosti utvrđene Zakonom o volonterstvu.

U ostvarivanju svojih zadaća Odbor neposredno surađuje s Uredom za udruge, Savjetom za razvoj civilnoga društva, Savjetom za mlade i drugim tijelima Vlade Republike Hrvatske, središnjim tijelima državne uprave, Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, tijelima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave i organizacijama civilnoga društva.