Skip to content Skip to navigation

Raspisan natječaj za stipendije Slovačke Republike – za studente, nastavnike i istraživače

Nacionalni program stipendiranja Slovačke Republike (“The National Scholarship Programme of the Slovak Republic” – NSP) podupire mobilnosti studenata, doktorskih studenata, sveučilišnih nastavnika, istraživača i umjetnika. Rok za prijavu je 30. travnja 2018. godine.

Programom stipendiranja Slovačke Republike se sufinancira studij, istraživanje, poučavanje i umjetnička mobilnost, odnosno boravak na visokoobrazovnoj instituciji ili istraživačkoj organizaciji u Slovačkoj.

Prijaviti se mogu:

  • Studenti na sveučilišnim studijima izvan Slovačke,
  • Studenti diplomskog studija ili studenti koji su u trenutku prijave završili najmanje 2,5 godine sveučilišnih studija u istom studijskom programu;
  • Studenti koji će biti na studijskom boravku u Slovačkoj, tijekom svojeg visokog obrazovanja izvan Slovačke, a čija je akademsku mobilnost prihvaćena od strane javnog, privatnog ili državnog sveučilišta u Slovačkoj.

Trajanje mobilnosti je jedan do dva semestra.

  • Studenti doktorskih studija čija se visokoškolska ili znanstvena izobrazba odvija izvan Slovačke i koja je prihvaćena od strane javnog, privatnog ili državnog sveučilišta ili istraživačke institucije u Slovačkoj koja ispunjava uvjete za provođenje programa doktorskog studija

Trajanje mobilnosti 1 do 10 mjeseci.

  • sveučilišni nastavnici, istraživači i umjetnici koji su pozvani na boravak radi podiučavanja ili istraživanja, od strane ustanove u Slovačkoj, koja ima važeću potvrdu o podobnosti za obavljanje istraživanja i razvoja, koja nije poslovno poduzeće.

Trajanje mobilnosti 1 do 10 mjeseci.

Stipendije su namijenjenje pokrivanju troškova života tijekom boravka i putovanja.

Visina stipendija:

  • Za studente sveučilišnih studija: 350 EUR
  • Za studente doktorskih studija: 580 EUR
  • Za sveučilišne nstavnike, istraživače: 580 – 1000 EUR

Troškovi prijevoza su također sufinacirani, a visina stipendije ovisi o udaljenosti

Rok za prijavu: 30. travnja za stipendije za slijedeću akademsku godinu (2018./19.).

Više informacija možete pronaći OVDJE.