Skip to content Skip to navigation

Studenti FOI-ja sudjelovali na ljetnoj školi o konceptualnom modeliranju u Beču

Objavljeno: 31.08.2017

Četvero studenata Fakulteta organizacije i informatike sudjelovalo je od 17. do 28. srpnja 2017. na četvrtoj ljetnoj školi pod nazivom „Next-Generation Enterprise Modelling in the Age of Internet of Things“ u Beču. Program organizira OMiLAB (Open Models (OMi) Laboratory) koji je dio Fakulteta računalnih znanosti Sveučilišta u Beču.

OMiLAB je platforma za razvoj metoda modeliranja, a djeluje u okviru Sveučilišta u Beču kao projekt financiran sredstvima Europske unije, pod vodstvom Prof. Dr. Dimitris Karagiannisa.  

Na ljetnoj školi u Beču sudjelovala su dva studenta doktorskog studija FOI-ja (Sabina Rako i Bogdan Okreša Đurić) te dva studenta s diplomske razine (Marko Flajšek i Petar Šestak) te su bili jedan od većih nacionalnih timova. Većinu troškova snosili su sami studenti, dok je manji dio sufinancirao FOI.

Našim studentima je ova ljetna škola bila izuzetno pozitivno iskustvo te je preporučuju svim zainteresiranim studentima jer kažu kako po sadržaju vrlo dobro odgovara studiju na FOI-ju.

„Ljetna škola svima je prisutnima, pa tako i nama s FOI-ja, pružila iznimno korisno i pozitivno iskustvo, što u znanstvenom, što u praktičnom smislu. Dakako, društveni dio nije izostao te se ljetna škola pokazala kao iznimno dobrim katalizatorom za umrežavanje u širokom smislu te riječi. Za NEMO ljetnu školu i prepoznatu dobru praksu korištenu za vrijeme održavanja iste imamo riječi hvale i tople preporuke.“

Više informacija o NEMO ljetnoj školi možete pronaći ovdje, dok si kroz galeriju fotografija možete približiti atmosferu.

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje u ovoj ljetnoj školi u 2018. godini možete se javiti doc. dr. sc. Martini Tomičić Furjan (martina.tomicic@foi.hr, FOI2, 2. kat, soba 5) ili Uredu za međunarodnu suradnju (international@foi.hr, FOI1, 2. kat, soba 56).