Skip to content Skip to navigation

Rezultati natječaja za stipendije Sveučilišta u Zagrebu u ak. god. 2019./2020.

Objavljeno: 27.05.2020

Natječaj je bio otvoren od 19. veljače do 11. ožujka 2020., ukupno je pristiglo 808 prijava (186 manje nego prošle godine). Čestitke svim studentima Fakulteta organizacije i informatike koji su ostvarili pravo na stipendiju temeljem ovog natječaja.

Broj kandidata po kategorijama je sljedeći:
A. stipendije za izvrsnost, dodjeljuje se 350 stipendija – prijavljeno 466 kandidata (69 manje nego prošle godine). U A kategoriji su dodijeljene 2 stipendije više nego je predviđeno jer su iste ostale neraspodijeljene u C kategoriji;
B. stipendije studentima koji studiraju nastavničke studijske programe u području matematike, prirodnih znanosti i informatike (STEM), dodjeljuje se 40 stipendija – prijavljeno 42 kandidata (jedan manje nego prošle godine).
C. stipendije uspješnim studentima sportašima, dodjeljuje se 10 stipendija - prijavljeno 8 kandidata (11 kandidata manje nego prošle godine);
D. stipendije za studente slabijeg socio-ekonomskog statusa, dodjeljuje se 100 stipendija – prijavljeno 292 kandidata (105 manje nego prošle godine). U D kategoriji su dodijeljene 2 stipendije više nego je predviđeno jer su iste ostale neraspodijeljene u C kategoriji.

DOBITNICI STIPENDIJE A. KATEGORIJE

DOBITNICI STIPENDIJE B. KATEGORIJE

DOBITNICNI STIPENDIJE C. KATEGORIJE

DOBITNICI STIPENDIJE D. KATEGORIJE

Dobitnici stipendija s Fakulteta organizacije i informatike su (A. kategorija):

Antonio Petek

Dunja Višnjić

Petra Štefić

Dominik Puškadija

Aldin Alagić

Lucija Trojko

Magdalena Kuštelega

Privremena rang lista dobitnika objavljena je 15. svibnja kad je počeo teći žalbeni rok od 3 dana (do 18. svibnja do ponoći). U žalbenom roku pristiglo je 65 prigovora/upita studenata koji nisu ostvarili pravo na stipendiju prema privremenoj rang listi. U većini od pristiglih upita studente je zanimalo koliko bodova su postigli te način određivanja kvota, postoji li mogućnost da njihova sastavnica dobije veću kvotu, mogućnost „pomicanja crte“, primanje druge stipendije i sl. Povjerenstvo nije zaprimilo niti jedan prigovor koji se odnosi na postupak obrade prijava ili na eventualno kršenje odredbi Natječaja.

Čestitke svim dobitnicima stipendija!