Skip to content Skip to navigation

14. CECIIS Studentska međunarodna sekcija: od Europe do SAD-a

Međunarodna konferencija CECIIS i ove godine u okviru 14. po redu Studentske online sekcije okuplja veliki broj studenata iz različitih zemalja. Voditeljice Studentske sekcije CECIIS su prof. dr. sc. Violeta Vidaček Hainš s FOI-ja i prof. dr. sc. Victoria Appatova sa Sveučilišta Cincinnati u Ohiju u SAD-u, suradnica je dr. sc. socio. Antonela Devčić. 

Ovogodišnja pozvana predavačica na Studentskoj sekciji je prof. dr. sc. Machdel Matthee, koja nam dolazi sa Sveučilišta Pretoria u Južnoj Africi. Profesorica će sa studentima podijeliti znanja i razmišljanja o izazovima korištenja digitalnih tehnologija u 21. stoljeću.

U okviru 18 istraživačkih projekata ove godine se okupilo 30- tak studentica i studenata, mladih istraživača iz različitih država. Tako ćemo saznati rezultate istraživačkih projekata studenata iz SAD-a: Floride, Ohija i Pensilvanije,  dio studenata nam dolazi iz Albanije, Austrije, Bugarske, Slovačke, Rumunjske i naravno Hrvatske. Teme studentskih istraživanja vezane su uz primjenu informacije i komunikacijske tehnologije u različitim područjima – od medicine i psihologije do ekonomskih i računalnih znanosti. Studenti će raspravljati o različitim temama, od idejnih rješenja koja daje umjetna inteligencija do etičkih pitanja povezanih uz uporabu digitalnih tehnologija.

Svim studentima zahvaljujemo na prijavi i želimo uspješan početak karijere!