Skip to content Skip to navigation

Studenti i nastavnice s FOI-ja i ove godine sudjelovali na FON Summer school

U razdoblju od 15. do 19. srpnja 2024. šestero studenata Fakulteta organizacije i informatike: Paula Zadravec i Patrik Klarić (prijediplomski studij Informacijski i poslovni sustavi), Antonija Munjeković, Ivan Šešić i Lara Štefek (prijediplomski studij Ekonomika poduzetništva) te Tea Kučadi (diplomski studij Ekonomika poduzetništva), zajedno s nastavnicama Jelenom Gusić Munđar, mag. math. i Tenom Jagačić, mag. oec., sudjelovali su na ljetnoj školi partnerskog Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu - FON Summer School 2024. Ova ljetna škola održana je na kampusu FON-a u Beogradu, a ovogodišnja tema bila je "Sustainable practice in the financial industry".

Program ljetne škole bio je dosta intenzivan; studenti su imali priliku slušati predavanja o održivom poslovanju, održivom financiranju, upotrebi statističkih metoda u poslovanju te razvijati prezentacijske vještine i vještine rješavanja problema. Predavanja su održali eminentni stručnjaci iz područja financija i održivog poslovanja, što je omogućilo studentima stjecanje suvremenih znanja i uvida u najnovije trendove u industriji. Uz to, Jelena Gusić Munđar i Tena Jagačić održale su pozvana predavanje, čime su dodatno doprinijele kvaliteti ljetne škole.

Nakon što su prva četiri dana studenti slušali predavanja, zadnji peti dan su bili podijeljeni u timove i trebali su ponuditi rješenje poslovnog slučaja koji su za njih pripremili zaposlenici tvrtke Banca Intesa. Timovi u kojima su bili studenti FOI-ja prezentirali su jako zanimljiva rješenja, a tim u kojem je bio naš student Ivan Šešić je pobijedio. Ovaj izazov pružio im je vrijednu priliku za rad na stvarnim problemima s kojima se suočavaju tvrtke u financijskom sektoru.

Uz to, sudjelovanje na FON Summer School omogućilo je studentima razmjenu iskustava i znanja s kolegama iz različitih zemalja, uključujući Francusku, Njemačku, Tursku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Rusiju. Rad u međunarodnim timovima pomogao im je razviti interkulturalne kompetencije i razumijevanje različitih poslovnih kultura. 

Osim akademskog dijela, sudionici su imali priliku istražiti grad Beograd, uživajući u njegovim kulturnim i povijesnim znamenitostima. Također su imali organizirani posjet Novom Sadu i Sremskim Karlovcima, gdje su mogli upoznati bogatu povijest i kulturu ovih gradova. Zahvaljujemo se kolegama s FON-a na gostoprimstvu i jako dobroj organizaciji ljetne škole kao i na pozivu na sudjelovanje.

Organizaciju FOI-jevog sudjelovanja i ove godine je koordinirao Ured za međunarodnu suradnju FOI-ja (FOI International), dok je Centar za podršku studentima i razvoj karijera (CPSRK) pokrio troškove kotizacije za studente.

Što su o sudjelovanju u FON Summer school rekli studenti možete pročitati ovdje.

 

Kontakt za više informacija:

Fakultet organizacije i informatike

Ured za međunarodnu suradnju

Pavlinska 2, 42000 Varaždin

international@foi.hr

+385 42 390 826

https://www.foi.unizg.hr/sites/default/files/intfb.png   https://www.foi.unizg.hr/sites/default/files/intig.png