Skip to content Skip to navigation

Nagrađena viša asistentica FOI-ja dr. sc. Marijana Bubanić na prijemu kod predsjednika RH

Objavljeno: 21.05.2024

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u utorak, 21. svibnja 2024. članove Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika te ovogodišnje dobitnike Godišnjih nagrada mladim znanstvenicima i umjetnicima za izuzetna postignuća u znanstvenom i umjetničkom radu.

Predsjedniku Milanoviću na sastanku su predstavljeni ovogodišnji laureati, dobitnici Godišnjih nagrada: dobitnica Godišnje nagrade za rad iz područja društvenih znanosti, polje ekonomija dr. sc. Marijana Bubanić s Fakulteta organizacije i informatike, dobitnik Godišnje nagrade za rad iz područja tehničkih znanosti, polje strojarstvo Petar Filipović, mag. ing. mech. s Fakulteta strojarstva i brodogradnje, dobitnica Godišnje nagrade za rad iz područja tehničkih znanosti, polje elektrotehnika doc. dr. sc. Mirna Gržanić Antič s Fakulteta elektrotehnike i računarstva, dobitnik Godišnje nagrade za znanstvenu monografiju iz područja društvenih znanosti, polje sociologija doc. dr. sc. Ivan Perkov s Fakulteta hrvatskih studija, dobitnica Godišnje nagrade za rad iz područja prirodnih znanosti, polje biologija dr. sc. Najda Rudman s Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, dobitnica Godišnje nagrade za rad iz područja tehničkih znanosti, polje kemijsko inženjerstvo Ana Selak, mag. ing. geol. s Hrvatskog geološkog instituta, dobitnica Godišnje nagrade za rad iz područja biotehničkih znanosti, polje biotehnologija Danijela Šeremet, mag. ing. s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, dobitnik Godišnje nagrade za rad iz područja društvenih znanosti, polje pravo Nikša Vojvoda, mag. iur. s Pravnog fakulteta i dobitnica Godišnje nagrade za rad iz područja biomedicine i zdravstva, polje dentalna medicina dr. sc. Ema Vrbanović Đuričić sa Stomatološkog fakulteta.

Dobitnici nagrada predstavili su predsjedniku Milanoviću svoje projekte i istraživanja za koja su nagrađeni, a razgovarali su i o njihovim planovima i ambicijama. Predsjednik Milanović čestitao im je na nagradama te im poručio kako bi bilo lijepo i dobro da svoje karijere nastave u Hrvatskoj.

Do sada je Godišnju nagradu mladim znanstvenicima i umjetnicima za izuzetna postignuća u znanstvenom i umjetničkom radu primilo 278 laureata, kazali su predstavnici Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika. Dodali su kako se ove godine na natječaj za nagradu prijavilo 49 kandidata, te od svih njih izvanrednih, odlukom recenzenata izabrano je 10 najboljih radova.

Izvor (tekst i foto): Ured predsjednika RH