Skip to content Skip to navigation

FOI postao prvi hrvatski studentski nositelj UEM naslova - Ivan Trošeljac postao prvi europski studentski prvak u igri Teamfight Tactics

Objavljeno: 05.04.2024

Esport sekcija Fakulteta organizacije i informatike ispisuje novo poglavlje hrvatske studentske esport priče! Ivan Trošeljac, student FOI-ja, postao je europski studentski prvak u igri Teamfight Tactics.
 

Već drugu godinu za redom hrvatski se studenti, svojim plasmanima na Student Esports Tournamentu, kvalificiraju na europska studentska esport natjecanja. Novost u 2024. godini jest da studentska esport zajednica  po prvi put ima predstavnika i u Teamfight Tacticsu. Konkretno, radi se o University Esports Mastersu (UEM), prestižnom studentskom natjecanju na kojem sudjeluje čak 30000 studenata s 857 institucija diljem 25 zemalja iz cijele Europe.

Prvo UEM natjecanje u tekućoj godini bilo je ono u Teamfight Tacticsu, na kojem je sudjelovalo rekordnih 110 studenata. Nakon intenzivne subote 6.3. i čak 6 rundi natjecanja, Ivan “Trokiman” Trošeljac se plasirao među najboljih 16 i osigurao svoje mjesto u velikoj završnici. U nedjelju 7. ožujka 2024., Ivan je, pobijedivši u finalnoj rundi natjecanja, postao prvi hrvatski studentski nositelj UEM naslova i time visoko postavio ljestvicu pred nastupe svojih kolega na drugim disciplinama!

Naime, osim što su postali sveukupni pobjednici Student Esports Tournamenta, studenti FOI-ja su osvajanjem Valorant i League of Legends disciplina postali službeni hrvatski predstavnici na University Esports Masters natjecanju u spomenutim disciplinama.

Zlatni Valorant tim čine: Ivan Vincek, Luka Bračun, Domagoj Sitar, Luka Kukec, Igor Dačnik, Borna Belić

Zlatni League of Legends tim čine: Nikola Bešenski, Sven Cerovec, Jakob Bertović, Domagoj Sitar, Lino Zadravec, Marko Hranić

„Velike čestitke Ivanu i Fakultetu organizacije i informatike. Ova pobjeda je kulminacija uloženog truda s naše strane u Student Esports Tournament. Od početka nam je želja bila ponuditi natjecanje najviše kvalitete i vjerovali smo da će uz dovoljno vremena ono biti odskočna daska prema Europi i većim natjecanjima. Vjerujemo da okupljamo kvalitetnu zajednicu oko SET-a i hvala svima koji sudjeluju u tom projektu od njegovih početaka, poput FOI-ja” - istaknuo je Vladimir Šimović iz Good Game Global-a.

Student Esports Tournament nastavlja rasti i privlačiti sve veći broj fakulteta i studenata iz cijele Hrvatske, pružajući im priliku da se natječu na profesionalnoj razini u omiljenim video igrama. U 5. sezoni smo na natjecanju vidjeli čak 22 fakulteta odnosno 340 natjecatelja iz 9 gradova diljem države. Natjecanje od 2021. organizira Good Game Global, esports agencija iz Hrvatske.

Iskrene čestitke Ivanu i cijelom esport timu FOI-ja!