Skip to content Skip to navigation

Indonezija i nacionalni park Raja Ampat kamerom nadvodnog i podvodnog fotografa

Objavljeno: 15.02.2024

Prezentacija fotografija i videa s puta prof. dr. sc. Dragutina Kermeka, koji je nedavno proputovao Indoneziju, održana je u ponedjeljak, 19. veljače 2024. na FOI-ju.

Na fotografijama su sadržani prikazi života običnih ljudi u gradovima Sorong, Ambon i Jakarta te na udaljenim otocima kao što su Sawandarek, Piaynemo i Banda.

Podvodne fotografije i video materijali snimani su većim dijelom u nacionalnom parku Raja Ampat, koji je dio koraljnog trokuta kod ekvatora. U raznim ronilačkim časopisima i knjigama Raja Ampat smatra se jednom od najboljih ronilačkih lokacija na svijetu, prije svega jer ima najveću morsku bio raznolikost (ribe, koralji, kornjače, rakovi, pužići, spužve, hobotnice, sipe,…).

Carrie Miller, autorica knjige „100 Dives of a Lifetime: The World's Ultimate Underwater Destinations“, u izdanju National Geographic (2019.g.) napisala je za Raja Ampat „da je možda tako izgledao svijet na svom početku?“.

Tijekom 12-dnevne plovidbe brodom od Soronga (provincija Southwest Papua) do Ambona (provincija Maluku) prijeđeno je oko 1000 km i obavljeno je 29 fenomenalnih zarona.

Dio spektakularnih fotografija i videa koje je profesor snimio na svom proputovanju podijelio je i s nama na FOI-ju!