Skip to content Skip to navigation

Stipendije zaklade “British Scholarship Trust” u akademskoj godini 2024./2025.

Objavljeno: 04.12.2023

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencija za mobilnost i programme Europske unije pozivaju na podnošenje prijava za stipendije zaklade “British Scholarship Trust” u akademskoj godini 2024./2025.

Stipendije omogućuju znanstveno istraživanje na britanskim sveučilištima, znanstveno-istraživačkim institutima i drugim ustanovama u trajanju od jednog do tri mjeseca, a namijenjene su studentima upisanima na diplomske i poslijediplomske doktorske studije koji do 1. listopada 2024. godine neće navršiti 30 godina.
Rok za prijavu za stipendiju je 1. ožujka 2024. godine.
Spomenute stipendije dodjeljuju se hrvatskim državljanima u sklopu Bilateralnog programa akademske mobilnosti, a uključuju:

  • financijsku potporu: 1.000,00 GBP mjesečno u gradovima izvan Londona te 1.200,00 GBP mjesečno tijekom boravka stipendista na ustanovama domaćinima koje su smještene u Londonu;
  • pokriven trošak prijevoza: jedna povratna zrakoplovna karta na relaciji RH - UK.

Britanska strana („British Scholarship Trust“) isplaćuje stipendistima financijsku potporu tijekom boravka u Velikoj Britaniji, a troškove putovanja stipendista u Veliku Britaniju snosi hrvatska strana (Agencija za mobilnost i programe EU-a).
Prijavnu dokumentaciju i sve ostale pojedinosti te dodatne informacije potražite ovdje.

 

Više informacija:
Fakultet organizacije i informatike
Sveučilište u Zagrebu
Ured za međunarodnu suradnju
Pavlinska 2, 42000 Varaždin
international@foi.unizg.hr
+385 42 390 826