Skip to content Skip to navigation

Otvorene prijave za Huawei 'Seeds for the future' program

Objavljeno: 10.07.2023

Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva u suradnji s tvrtkom Huawei Technologies peti put provodi program obrazovanja pod nazivom „Seeds for the Future". Riječ je o programu koji Huawei Technologies od 2008. godine, u okviru globalne inicijative, nudi najboljim studentima iz raznih zemalja s ciljem pružanja aktivnog i praktičnog iskustva učenja, uvida u istraživanje i razvoj, kao i pristupa dijelu Huawei-jeve najnovije visokotehnološke opreme za informacijsko-komunikacijsku tehnologiju (IKT). Prijaviti se mogu i studenti FOI-ja.

Program se provodi na temelju Memoranduma o suglasnosti o suradnji u okviru programa obrazovanja i obuke usmjerenog na industriju, inovacije i tehnologiju „Seeds for the Future", koji je potpisan 12. travnja 2019. između Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva i Huawei Technologies, a u sklopu procesa razvoja bilateralnih odnosa s Kinom. Temeljem Memoranduma, namjera programa bila je omogućiti usavršavanje pedeset studenata s hrvatskih sveučilišta iz IKT područja te ostalih disciplina, kao što su znanost, tehnologija, inženjering i matematika, tijekom razdoblja od pet godina, pri čemu se trebalo educirati po deset studenata godišnje.

Program će trajati osam dana i nudi upoznavanje s najmodernijim tehnologijama, kao što su 5G, kibemetička sigurnost i umjetna inteligencija. Program nudi različite vrste poučavanja, a uključuje čak i mentorstvo. Proučavaju se zanimljiva rješenja i poslovni modeli. Program će se održati od 16. do 23. listopada 2023.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti u CPSRK aplikaciji.