Skip to content Skip to navigation

FOI postao član Hrvatskog instituta za kibernetičku sigurnost – HIKS

Objavljeno: 28.06.2023

Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu je u lipnju 2023. postao član Hrvatskog instituta za kibernetičku sigurnost HIKS, koji okuplja institucije i profesionalce koji djeluju u području kibernetičke sigurnosti te stvaraju zajednički institucijski okvir koji proširuje mogućnosti i područja djelovanja.

Osnovni cilj HIKS-a je unaprjeđivanje informacijske sigurnosti u Republici Hrvatskoj, pružajući svojim članovima, stručnjacima u području kibernetičke sigurnosti i općoj populaciji priliku za razmjenu znanja, edukaciju profesionalni rast.

Kroz najbolje prakse i promicanje opće svijesti o sigurnosnoj industriji, HIKS ima viziju osigurati članovima znanje i resurse za rješavanje različitih pitanja kibernetičke, informacijske, softverske i infrastrukturne sigurnosti kako bi se pružila dodatna vrijednost zajednici. Također, HIKS želi provoditi aktivnosti za unapređenje profesionalnih vrijednosti i ciljeva industrije kibernetičke sigurnosti te pružati podršku za pitanja od interesa za informacijsku i sigurnosnu zajednicu i svoje članstvo.

U vrlo kratkom roku u HIKS se učlanilo 37 tvrtki i institucija, kao i više od 50 individualnih članova. Mnoge od njih okupit će i konferencija CSC 2023., koja će se održati u Osijeku 12. i 13. listopada.