Skip to content Skip to navigation

'Strojno učenje za projekte programskog inženjerstva' tema predavanja španjolskog profesora Luisa de Marcosa Ortege

U sklopu posjete Laboratoriju za primijenjeno programsko inženjerstvo, prof. Luis de Marcos Ortega sa Sveučilišta u Alcalai iz Španjolske održao je pozvano predavanje na temu "Machine Learning for Software Engineering Projects" studentima kolegija Programsko inženjerstvo.

U utorak, 18. travnja 2023. godine, u sklopu višednevne posjete Laboratoriju za primijenjeno programskog inženjerstvo, prof. Luis de Marcos Ortega sa Sveučilišta u Alcalai iz Španjolske održao je pozvano predavanje na temu "Machine Learning for Software Engineering Projects" studentima kolegija Programsko inženjerstvo.

Predavanje je uvelo studente druge i treće godina studija u strojno učenje (ML) u kontekstu softverskog inženjerstva. Naglasak je bio na regresiji i klasifikaciji kako bismo trenirali i testirali ML modele koji se mogu koristiti kao dio softverskih proizvoda i usluga. Naglasak je na razumijevanju procesa i metoda strojnog učenja, njihovih pretpostavki i zahtjeva kako bi se pomoglo studentima i softverskim inženjerima u usvajanju i identificiranju odgovarajućih ML metoda za softverske proizvode.

Luis de-Marcos je redoviti profesor računalnih znanosti i umjetne inteligencije na Sveučilištu u Alcali (Madrid, Španjolska). Trenutno predaje prijediplomske kolegije o strukturama podataka, uvodu u informacijske sustave i diplomski kolegij o korisničkom iskustvu (UX) i responsivnom web dizajnu. Bio je pozvani predavač na Sveučilištu u Lundu (Švedska), gdje je sudjelovao u kolegijima o razvoju videoigara, inženjerstvu softvera i bazama podataka.