Skip to content Skip to navigation

Konferencija CRO WEB 3

Objavljeno: 28.02.2023

Poticanje digitalne transformacije malih i srednjih poduzeća, kao i javnog sektora, i prednosti koje donosi umjetna inteligencija, gemifikacija, tehnologija blockchain i Internet stvari (engl. Internet of Things), teme su kojima će se baviti konferencija CRO WEB 3. Konferencija će se održati u petak 3. ožujka u Novskoj, u prostoru inkubatora PISMO 2. Gosti i panelisti su domaći i strani tehnološki stručnjaci, a svi sudionici će imati priliku sudjelovati u panel raspravama i radionicama. Također, planirana je i demonstracija MetaCOP Metaversea.

Neki od gostiju konferencije su CEO The Metaverse Instituta dr. Christina Yan Zhang, Erik Kapfer (Pattern City) i Bojan Hadžisejić (Nephos d.o.o.), dok su u panel raspravu uključena poduzeća DEVLAPrilika GroupHashNET d.o.o. i ZUNO games. Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, a sudionici se prijaviti mogu putem sljedećeg linka.

Ovom konferencijom započinje predstavljanje aktivnosti projekta AI & GAMING JURK EDIH vrijednog 2.370.768,98 EUR. Financiranje projekta osigurano je u okviru programa Digitalna Europa. Projekt okuplja više projektnih partnera, među kojima je i Fakultet organizacije i informatike. Projektni tim Fakulteta organizacije i informatike vodi izv. prof. dr. sc. Mario Konecki, dok je nositelj i koordinator projekta Regionalni koordinator Sisačko-moslavačke županije. Svrha projekta je osnovati Europski digitalni centar za inovacije koji će pružati podršku poduzećima i drugim dionicima u procesima digitalne transformacije.

Uspostavljeni EDIH će pružati usluge u ključnim područjima programa Digitalna Europa 2021.-2027.: umjetnoj inteligenciji, kibernetičkoj sigurnosti i/ili računarstvu visokih performansi. Aktivnosti podrške temeljit će se na umjetnoj inteligenciji s fokusom na razvoj videoigara i igrifikacije te blockchain i IoT industriji. Glavni cilj projekta je poticanje digitalne transformacije i poboljšavanje digitalnih vještina malih i srednjih poduzeća te tijela javne uprave. Kroz projekt će se jačati kapaciteti dobrog upravljanja, digitalne tranzicije i upravljanja ljudskim potencijalima. Projektne aktivnosti projektnog tima Fakulteta organizacije i informatike bit će realizirane u okviru Laboratorija za dizajn programskih sučelja, internetske servise i videoigre.

Projektni konzorcij čine sljedeći partneri: Javna ustanova Regionalni koordinator SMŽ, Razvojna agencija SIMORA, Institut za fiziku Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, Visoka škola PAR, HashNET d.o.o., Fast Lane d.o.o. i Centar za umjetnu inteligenciju Lipik.

"Cilj nam je da sudionici naše konferencije razumiju kakvu korist mogu imati od usvajanja i implementacije Web 3.0 principa u procesima digitalne transformacije svojih organizacija. Zato pozivamo poduzetnike, programere, predstavnike javnog sektora i sve one koji to tek žele postati, ali i sve one koje interesira primjene umjetne inteligencije, proširene stvarnosti, Metaversa i Blockchaina da nam se pridruže", poručili su organizatori konferencije.

Program konferencije možete preuzeti ovdje.