Skip to content Skip to navigation

Najava Međunarodnog dana muzeja u Varaždinu

Objavljeno: 15.05.2020

Gradski muzej Varaždin, u povodu Međunarodnog dana muzeja, poziva Vas na programe koji se zbog još uvijek proglašene epidemije koronavirusa u gotovo cijelom svijetu ove godine obilježavaju u okolnostima drukčijima od onih na koje smo naviknuli. 

U Gradskome muzeju Varaždin 17. svibnja 2020. godine od 9:00 do 13:00 sati možete pogledati izložbu pod nazivom Gradski muzej Varaždin "na licu mjesta". Ulaz je u tom vremenu besplatan za razgled svih izložbenih postava.

Također, Gradski muzej Varaždin možete posjetiti virtualno i to izložbe na web i Facebook stranicama GMV-a. Iz Muzeja poručuju da se vesele Vašem dolasku "na lice mjesta", naravno uz mjere opreza koje poduzimaju radi Vaše i njihove sigurnosti.   

GRADSKI MUZEJ VARAŽDIN 
Šetalište J. J. Strossmayera 3 
tel. 042 658 754, 658 750,
muzej@gmv.hr 
www.gmv.hr   
www.facebook.com/GMvarazdin

MEĐUNARODNI DAN MUZEJA ustanovio je UNESCO-ICOM (International Council of Museums / Međunarodno vijeće muzeja) 1977. godine, koji se od tada u cijelom svijetu obilježava 18. svibnja. S obzirom na to da je ove godine 18. svibnja u ponedjeljak, kad su gotovo svi hrvatski muzeji pa tako i Gradski muzej Varaždin, zatvoreni za posjetitelje, tradicionalno besplatan ulaz za razgled izložbenih postava GMV-a bit će u nedjelju, 17. svibnja.

Tradicionalna manifestacija Europska noć muzeja u koordinaciji Francuske muzejske direkcije te pod pokroviteljstvom Vijeća Europe i UNESCO-ICOM-a, u kojoj je Gradski muzej Varaždin sudjelovao svake godine od samog početka, odgođena je. 

Program uz Međunarodni dan muzeja

Plakat