Skip to content Skip to navigation

Traži se novo ime Centra za mlade u Varaždinu

Objavljeno: 27.02.2020

Voliš se igrati riječima? Davanje nadimaka svojim frendovima i frendicama nije ti strano? Ili si prekaljeni profesionalni kreativac ili kreativka? Odlično! Prava si osoba za ovaj natječaj jer tražimo novo ime Centru za mlade u Varaždinu!

Ne, Centar za mlade nije neka ustanova, nego (secesijska) zgrada u centru Varaždina u kojoj djeluje nekoliko varaždinskih udruga i umjetnička organizacija, među kojima je i Udruga mladih Varaždinski underground klub (V.U.K.). Stanari i stanarke u dvorištu i prostorijama zgrade Centra za mlade organizirali su koncerte, kazališne predstave, ljetno kino, filmske i druge edukativne radionice za mlade, a bave se i aktivizmom, volonterstvom i glazbenom produkcijom. Vratimo se natječaju za promjenu imena Centra za mlade u Varaždinu. Ono što tražimo jest svježe, catchy ime koje će biti sinonim za okupljanje i henganje mladih u Varaždinu. Uz ime, prijavitelj mora dostaviti i objašnjenje. Ovo su smjernice koje će ti pomoći u osmišljavanju imena:

  • jednostavno i kratko ime
  • originalna ideja
  • ime mora biti povezano s mladima ili temama vezanima za mlade
  • ime ne smije biti iskorišteno (prostori ili projekti u okolici)
  • ime mora biti pogodno za online komunikaciju (idealno bez dijakritičkih i specijalnih znakova)
  • ime mora biti dostupno i nezastupljeno online (dostupnost webdomene, bez previše relevantnih rezultata kod pretraživanja imena)
  • ime može biti izvedenica dviju ili više riječi ili pak novotvorenica
  • ime bi trebalo biti lako čitljivo, poželjno da bude jasno i na ostalim jezicima (internacionalnost imena)
  • ime može sadržavati dijalekt, lokalne riječi ili
  • ime može biti vezano uz specifičnost grada

KLJUČNE RIJEČI ZA INSPIRACIJU: Varaždin, mladi, prostor, podrum, podzemlje, glazba, druženje, razvoj, coworking, slobodno vrijeme, opuštanje, zabava, jednakost, solidarnost, društvo, održivost, street art, umjetnost, aktivizam, napredak, ljudska prava


TKO SE MOŽE PRIJAVITI NA NATJEČAJ?
Natječaj je otvoren za sve kreativne osobe, fizičke i pravne osobe. Svaka fizička ili pravna osoba može na natječaj prijaviti najviše jedan prijedlog (ako je višečlana ekipa ili pravna osoba, obvezno navesti osobe koje su kreirale prijedlog). Prednost pri odabiru imat će prijavitelji/ce koji su mlade osobe s područja grada Varaždina i okolice. Na natječaj se ne mogu prijaviti osobe koje bi pri provedbi natječajnog postupka došle u sukob interesa, i to članovi/ice žirija za ocjenu natječajnog rada te osobe koje sudjeluju u provedbi ovog postupka.

NAGRADA
Autoru ili autorici odabranog prijedloga natječajnog rada dodijelit će se nagrada u obliku: besplatnih ulaznica za jednu od projekcija filmova u Kinu Gaj te novčana nagrada u iznosu od 500,00 kuna neto nakon potpisivanja ugovora.

Više informacija o natječaju možete pogledati ovdje.