Skip to content Skip to navigation

Predavanje na temu "Socijalni inženjering - kad je dosadno hakirati računala"

Objavljeno: 14.03.2019

Dana 19. ožujka 2019., u okviru kolegija Sigurnost informacijskih sustava, g. Alen Delić iz tvrtke Diverto održat će predavanje na temu "Socijalni inženjering - kad je dosadno hakirati računala".

Alen Delić radi u Divertu kao vodeći konzultant za informacijsku sigurnost na području strateškog razvoja i upravljanja informacijskom sigurnošću te socijalnog inženjeringa. Radi na projektima razvoja informacijske sigurnosti i upravljanja sigurnošću. Certificirani je Social Engineering Pentest Professional i Master's Level Social Engineering Expert. Potpredsjednik je Hrvatske udruge menadžera sigurnosti.

Predavanje će se održati u utorak, 19. ožujka 2019. godine, u 15:15 sati (FOI 2, dvorana 10). Tema predavanja je "Socijalni inženjering - kad je dosadno hakirati računala", a predavanje daje pregled stanja informacijske sigurnosti iz perspektive socijalnog inženjeringa s primjerima iz prakse i modelima i načinima testiranja stanja sigurnosti. Također sadrži opisivanje tehnika korištenja socijalnog inženjeringa na praktičnim primjerima, uključujući tehnike direktnog kontakta, kao i korištenja telefona i elektroničke pošte za vrijeme napada.

Pozivamo sve zainteresirane studente i nastavnike da prisustvuju predavanju!