Skip to content Skip to navigation

Održana radionica „Kako pripremiti studente za izazove tržišta rada?“

Objavljeno: 26.03.2018

U četvrtak, 22. ožujka 2018. godine na FOI-ju je održana prva radionica u sklopu ciklusa radionica pod nazivom Karijeriranje koje provodi Agencija za znanost i visoko obrazovanje (AZVO). Radionicu pod nazivom „Kako pripremiti studente za izazove tržišta rada?“ vodila je dr.sc. Katarina Pažur Aničić, poslijedokorandica i voditeljica Centra za podršku studentima i razvoj karijera na Fakultetu organizacije i informatike. 

Agencija za znanost i visoko obrazovanje organizira u okviru ESF projekta SKAZVO niz radionica pod nazivom Karijeriranje kojima želi pružiti potporu visokim učilištima u razvijanju usluge profesionalnog usmjeravanja i održivosti karijernih centara. Prva u nizu radionica pod nazivom „Kako pripremiti studente za izazove tržišta rada? Samoevaluacija i smjernice za visoka učilišta primjenom modela zrelosti“ okupila je 25 predstavnika visokih učilišta – karijernih savjetnika, prodekana i drugih osoba na visokim učilištima odgovornih za aktivnosti poput podrške studentima i povezivanja s tržištem rada.

Tijekom radionice, sudionici su se upoznali s primjerima dobre prakse FOI-ja te karijernih centara na inozemnim visokim učilištima. Također, imali su priliku napraviti procjenu sposobnosti vlastitog visokog učilišta korištenjem modela zrelosti za pružanje podrške diplomantima u ranom razvoju karijera, putem aplikacije kreirane u okviru projekta Higher Decision