Skip to content Skip to navigation

Održano prvo predstavljanje studentskih prilika

Objavljeno: 09.12.2016

Centar za podršku studentima i razvoj karijera FOI i prodekanica za nastavu, doc.dr.sc. Renata Mekovec, organizirali su neformalno predstavljanje iskustava studenata sa studentskih natjecanja i sličnih prilika. Predstavljanja su održali studenti (a neki su već i FOI diplomanti) koji su sami sudjelovali na sličnim aktivnostima, s motivacijom da pomognu kolegicama i kolegama te da ih inspiriraju te potaknu na djelovanje.

Predstavljanja su se održala 7. i 8. prosinca u „Rupi“ od 10:00 do 14:00 sati, u sklopu kolegija 3. godine PDS, Upravljanje informatičkim uslugama. Ove aktivnosti bile su namijenjene i svim drugim zainteresiranim studenticama i studentima, koji su se mogli prijaviti za sudjelovanje.

Sve dobrobiti sudjelovanja na natjecanjima i sličnim aktivnostima prezentirali su studenti i studentice (od kojih su neki već FOI diplomanti) koji su sami sudjelovali na takvim aktivnostima i od njih su na razne načine profitirali, na osobnoj i profesionalnoj razini. Izdvojili su svoje vrijeme da kolegicama i kolegama približe svoja iskustva kako bi im olakšali moguće dvojbe koje imaju oko prijava na slične aktivnosti te kako bi ih potaknuli na djelovanje.

Svaki od njih održao je pitch od 15-ak minuta tijekom kojeg su se osvrnuli na nekoliko ključnih elemenata kada su u pitanju studentska natjecanja i slične aktivnosti. Uglavnom su spomenuli:
•    kako su se informirali o natjecanjima, kako su pretraživali resurse, koja je njihova motivacija
•    s kakvim su se sve idejama predstavljali, na kojim su sve natjecanjima bili, kakve su rezultate ostvarili, kako je to utjecalo na njihov osobni i profesionalni razvoj
•    kako je izgledalo sudjelovanje na natjecanju, pripreme i provedba, s kakvim su se izazovima susreli, kako su ih prebrodili
•    kakvi su njihovi cjelokupni dojmovi, kako su od natjecanja uspjeli profitirati i što savjetuju kolegicama i kolegama

Kako je to izgledalo možete vidjeti u Facebook albumima (srijeda, dan prvi, i četvrtak, dan drugi). Još jednom se zahvaljujemo svim studentima i studenticama, odnosno diplomantima i diplomanticama, jer su odvojili svoje vrijeme kako bi pričali o inspirativnim i poticajnim temama, važnima za karijerne i osobne razvoje FOI studentske populacije! Nadamo se da je svima vama koji ste sudjelovali zaista bilo korisno i poticajno, a svi vi koji niste, svakako iskoristite sljedeću priliku za sudjelovanje na sličnim aktivnostima.