Skip to content Skip to navigation

Nagrada Naj volonterka uručena volonterki Centra za volontiranje i humanitarni rad FOI, Antoniji Milak

Objavljeno: 05.12.2016

Volonterka Centra za volontiranje i Humanitarni rad FOI, Antonija Milak, je jedna od ovogodišnjih dobitnica prestižne titule „Naj volonteri 2016. godine“.

Nagradu joj je uručio  gradonačelnik Grada Varaždina, gdin. Goran Habuš, temeljem javnog natječaja Udruge Franji Košćec. Svečana dodjela je bila  5.12.2016. u Gradskoj vijećnici, na Međunarodni dan volontera.

Antonija je  samo protekle kalendarske godine ostvarila preko 300 volonterskih sati. Volontirala je u projektima koje je organizirao FOI, ali i u nizu drugih projekata iz lokalne i međunarodne zajednice („Socijalna samoposluga“, „Sportske aktivnosti Hrvatskog paraolimspijkog odbora“, „Ekološka akcija“ čišćenja okoliša na Sveučilištu Central Florida, aktivnosti Udruge „Dudov svilac“, Art kluba „Moje vrijeme“, VUM-a „Volonterskog ureda Međimurje“, …).

Provela je nekoliko istraživanja vezanih uz volontiranje. Rezultate je prezentirala na 6. Međunarodnom studentskom simpoziju na Sveučilištu De Paul u Chicagu , Studentskoj sekciji konfekcije CECIIS 2015 …  Sudjelovala u pripremi prijave za međunarodnu akreditaciju EVS. Kontinuiranim volontiranjem u „Socijalnoj samoposluzi  je stekla „Potvrdu o kompetencijama stečenim kroz volontiranje“, koja se odlukom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku smatra pravovaljanim dokumentom prilikom postupka selekcije za zapošljavanje.

Čestitamo!